Οι κάτοικοι του Δήμου Έγκωμης δίκαια διαμαρτύρονται για τις αιτήσεις για ανέγερση πολυώροφων κτηρίων για ξενοδοχείο, φοιτητικές εστίες και πολυκατοικίες καθώς σε περίπτωση που κτιστούν τα ψηλά κτίρια θα προκληθούν προβλήματα τόσο στο κυκλοφοριακό, στην αισθητική αλλά και στην ποιότητα ζωής τους.

Υπενθυμίζουμε ότι στην περιοχή έγιναν πριν λίγα χρόνια αγώνες από τους κάτοικους για να περιοριστεί η οχληρία από τη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή, διότι θεωρούν ότι η περιοχή τους πρέπει να είναι και να παραμείνει χαμηλής οχληρίας με κυρίαρχη χρήση την οικιακή.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών (Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας), στέκεται στο πλάι των κατοίκων και εκφράζει τη δυσαρέσκεια του για την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη ψηλών κτιρίων στην Κύπρο και ειδικότερα στην περιοχή της Έγκωμης. 

Ευελπιστούμε στην αυριανή συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου για το εν λόγω ζήτημα να απορρίψει τις χαλαρώσεις που απαιτούνται για την ανέγερση των πολυώροφων κτηρίων.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική για τα ψηλά κτήρια. Πρέπει να σταματήσει την πολιτική της ανεξέλεγκτης παροχής ορόφων και τετραγωνικών μέτρων σε επενδυτές. Πρέπει να σταματήσει αμέσως η ανέγερση των πολυώροφων κτιρίων μέχρι να εκπονηθεί ένας γενικός και ολοκληρωμένος σχεδιασμός για τη χωροθέτηση των ψηλών κτηρίων.