Η Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και η Νεολαία Οικολόγων, ενόψει της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, διοργανώνει διαδικτυακό διαγωνισμό φωτογραφίας με το γενικό τίτλο «Τα στραβά και τα ανάποδα της κινητικότητας εν Κύπρω».

Το κοινό καλείται να αποστείλει στο Κίνημα φωτογραφίες από περιοχές από όλη την Κύπρο που να σχετίζονται με τα θέματα της κινητικότητας όπως πχ. περίεργες/πρωτότυπες στάσεις λεωφορείων, παράνομη στάθμευση οχημάτων και εμπόδια σε πεζοδρόμια, περίεργες κατασκευές /ζημιές στο οδικό δίκτυο (ποδηλατόδρομοι, πεζόδρομοι, δρόμοι) κοκ.

Ο/η κάθε συμμετέχοντας μπορεί να στείλει έως και 5 (πέντε) φωτογραφίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας [email protected] , μαζί με το Ονοματεπώνυμοτηλέφωνο επικοινωνίας και την τοποθεσία που τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες μέχρι τις 25/09/2022

Οι τρεις πρώτοι νικητές θα λάβουν χρηματικά βραβεία ως ακολούθως:

Πρώτο βραβείο €120, δεύτερο βραβείο €60 και τρίτο €30.

Η αξιολόγηση των συμμετοχών θα γίνει από την Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας μετά από διαδικτυακή ψηφοφορία του κοινού σε ισότιμη βαρύτητα.

Θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες που αποκλείουν σύγκρουση συμφέροντος (conflict of interest)

Οι νικητές/τριες θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια πανηγυρικής εκδήλωσης στην Δημοσιογραφική Εστία στις 27/09 στις 19:00 όπου θα πραγματοποιηθεί έκθεση και παρουσίαση των φωτογραφιών.

Το υλικό θα αξιοποιηθεί στη συνέχεια από το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών προκειμένου να διορθωθούν τα «στραβά και τα ανάποδα» που θα έχουν εντοπιστεί και καταγραφεί μέσα από το διαγωνισμό.  Στόχος μας το 2023 να μην υπάρχουν – τουλάχιστον τα ίδια – στραβά και ανάποδα της κινητικότητας εν Κύπρω.