Η καθιέρωση του εθνικού κατώτατου μισθού στην Κύπρο είναι ιστορικής σημασίας και αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα που θα δώσει ανάσα σε εργαζόμενους που δεν μπορούν να τα βγάλουν προς το ζην παρά την πλήρη απασχόλησή τους.

Δυστυχώς το ποσό το οποίο καθορίστηκε δεν μας αφήνει ικανοποιημένους, ιδιαίτερα αυτή τη περίοδο που διανύουμε με τον υψηλό πληθωρισμό και την ακρίβεια.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, χαιρετίζουμε την απόφαση καθώς από την αρχή ήμασταν υπέρ της προσπάθειας αυτής. Παράλληλα, θεωρούμε πως στην απόφαση αυτή δεν ξεκαθαρίζεται εάν το ποσό είναι για παράδειγμα για τις 40 ώρες εργασίας την εβδομάδα ή περισσότερο.

Επιπλέον, θα πρέπει επίσης ο κατώτατος μισθός να εφαρμοστεί για όλους τους τομείς των επαγγελμάτων και όχι επιλεκτικά. Οι εξαιρέσεις αφορούν τα επαγγέλματα της γεωργοκτηνοτροφίας, ναυτιλίας και οικιακούς βοηθούς.

Ευελπιστούμε πως η εξέλιξη αυτή θα τερματίσει την σημερινή εκμετάλλευση που υφίστανται πολλοί εργοδοτούμενοι διαφόρων επαγγελμάτων, οι μισθοί των οποίων σε κάποιες περιπτώσεις είναι εξευτελιστικά χαμηλοί.