Συμπαραστεκόμαστε στην διαμαρτυρία των κοινοτήτων Πεντάκωμο και Ασγάτα της επαρχίας Λεμεσού και από την επαρχία Λάρνακας το Μαρί, το Ζύγι, η Καλαβασός, η Τόχνη, η Χοιροκοιτία, ο Ψεματισμένος και το Μαρώνι, οι οποίοι δικαίως ανησυχούν για τις αναπτύξεις που γίνονται στη περιοχή τους, χωρίς την δική τους συμφωνία.

Οι κάτοικοι των κοινοτήτων ισχυρίζονται ότι δέχθηκαν προκαταρκτικά μόνο τα υγρά καύσιμα και το φυσικό αέριο και καμιά άλλη ανάπτυξη και με υποσχέσεις ότι το γκάζι θα ήταν σε υπόγεια αποθήκη. Ωστόσο οι λεγόμενες αναπτύξεις προχωρούν χωρίς να έχουν δοθεί οι απαιτούμενες από τους κατοίκους βεβαιώσεις και όπως αντιλαμβανόμαστε οι απαραίτητες μελέτες.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών πιστεύουμε ότι η περιοχή είναι ήδη πολύ βεβαρημένη. Οι κάτοικοι υποφέρουν από την ατμοσφαιρική ρύπανση, αντιμετωπίζοντας σε αρκετές περιπτώσεις σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ζητούμε επιτέλους να προχωρήσει άμεσα το πλάνο ανάπτυξης της περιοχής Βασιλικού στα πλαίσια της αειφόρου ανάπτυξης. Καλούμε τα αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες να βρουν μια λύση, παρά να προχωρούν απλά τις αναπτύξεις, προκαλώντας το λαϊκό αίσθημα των κατοίκων. Είναι κρίμα να υποφέρουν τόσοι άνθρωποι από λάθη που έγιναν και γίνονται με άναρχες αναπτύξεις και σχέδια.