Στο περιθώριο της ανοικτής συζήτησης που διοργάνωσε η Νεολαία Οικολόγων μαζί με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με θέμα την Κάνναβη και τις Εναλλακτικές Χρήσεις της στην Ιατρική, που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, ο κ. Γιώργος Περδίκης προέβη στις παρακάτω δηλώσεις.

Για το Γενικό Σύστημα Υγείας

«Έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι και πρέπει επιτέλους η Βουλή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ψηφίσει άμεσα το ΓεΣΥ. Οποιεσδήποτε αδυναμίες και προβληματισμοί προκύψουν μπορούμε να τα δούμε στη συνέχεια. Η ανάγκη για ένα Γενικό Σύστημα Υγείας είναι απόλυτα επιτακτική και δεν χωράει άλλη καθυστέρηση».

Για τις Προεδρικές Εκλογές

«Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών δε μπαίνουμε στη λογική των ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων, ούτε μας απασχολεί ποιοι θα είναι υποψήφιοι χώρων με τους οποίους, δεν υπάρχει περιθώριο κάθε συνεργασία μαζί μας, όπως το ΑΚΕΛ. Δε μας απασχολεί ποιος θα είναι ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ, αφού θα είναι ένας υποψήφιος στη βάση των προδιαγραφών που έθεσε το ΑΚΕΛ που αποκλείουν τη συνεργασία με το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών. Μας ενδιαφέρει να εργαστούμε πάνω στο πρόγραμμα των προτάσεων μας για κυβερνητική πολιτική, το οποίο θα θέσουμε ενώπιον εκείνων των υποψηφίων που ενδιαφέρονται να συνεργαστούν μαζί μας για να δούμε εάν υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας και στήριξης».​