(Κλείσιμο ασφαλιστικής εταιρείας Olympic (από κοινοβουλευτική επιτροπή Ελέγχου)

Έτυχε στον δρόμο μας ένας διεθνούς επιπέδου απατεώνας που αγόρασε μια Κυπριακή Aσφαλιστική Eταιρεία και κρέμασε τελικά κόσμο σε Κύπρο και Βουλγαρία. Το σύστημά μας δεν κατάφερε να αποτρέψει τέτοια απάτη. Δεν λειτουργήσαμε κατασταλτικά και προληπτικά.  Ήταν πολύωρη συνεδρίαση και διαπιστώσαμε ότι πρέπει η πολιτεία να δρα τόσο προληπτικά όσο και κατασταλτικά στις περιπτώσεις αυτές. 

Έπρεπε να γίνει αυτή η συνεδρίαση. Επιμέναμε να γίνει. Αναδείχθηκαν οι λεπτομέρειες αλλά και η αλήθεια της απάτης. Και τέτοιες απάτες φαίνεται να γίνονται καθημερινά.

Πρέπει οι θεσμοί του κράτους και οι εποπτικοί του μηχανισμοί να αυξήσουν τους ελέγχους τους. Δεν μπορείτε να φανταστείτε το μέγεθος της μαφίας που γινόταν σε αυτή την περίπτωση. Ομόλογα ψεύτικα, πλαστογραφίες, εγγυήσεις με ακίνητα στην Δομινικανή Δημοκρατία, συνεχείς μετακινήσεις της έδρας της εταιρείας, ύποπτες μετακινήσεις κεφαλαίων σε διάφορες χώρες του κόσμου όπως το Κομόρες κ.α.

Σήμερα θυμηθήκαμε τα όσα ακούσαμε ότι συνέβαιναν με τα περίφημα δάνεια της ΜΙG με τις απίθανης έμπνευσης επενδύσεις. Μόνο που τα νέα κόλπα έγιναν μόλις την διετία του 2015-2017. Τελικά η κομπιναδόροι είναι αθάνατοι

 
ΓΕΣΥ και αποκαλύψεις περί βαθέως κράτους στο Υπουργείο Υγείας:

Υπάρχουν καταγγελίες για υπόσκαψη από τα μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας. Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είμαστε υπέρ της διερεύνησης κάθε καταγγελίας.

Δεν πιστεύουμε όμως ότι η διερεύνηση των καταγγελιών πρέπει να μπει τροχοπέδη στην εφαρμογή του ΓΕΣΥ.  Η κυβέρνηση πρέπει να ξεχωρίσει τις καταγγελίες που αφορούν τα μέλη του ΔΣ του ΟΚυΥ και το ΓΕΣΥ να προχωρήσει.

Ελπίζουμε ότι σε αυτή την προσπάθεια θα συμβάλουν όλοι οι παράγοντες και ο ιδιαίτερα ο ΠΙΣ. Ελπίζουμε να βοηθήσουμε όλοι σε αυτό.