Όταν ζητήθηκε από δημοσιογράφο του ΡΙΚ να σχολιάσει την πρόταση Ακιντζί για τη διαχείριση του φυσικού αερίου, σήμερα, στο περιθώριο του μνημόσυνου των ηρώων της κοινότητας Κάμπου, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Περδίκης είπε:

«Πρόκειται για μια κίνηση αντιπερισπασμού. Με αυτή την πρόταση ο κ. Ακιντζί προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τη διεθνή κοινότητα, η οποία έστω και δειλά αρχίζει να καταδικάζει τις τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ, γεγονός που ενοχλεί τη Τουρκία σε μια πολύ κρίσιμη φάση των διεθνών της σχέσεων. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πρέπει να αποφύγει να εμπλακεί σε συζήτηση γύρω από αυτή την πρόταση. Το θέμα των υδρογονανθράκων δεν είναι μέσα στα ζητήματα που συζητήθηκαν στο Κρανς Μοντανά, ούτε περιλαμβάνεται στις 6 παραμέτρους του κ. Γκουντέρες. Αυτή η πρόταση Ακιντζί, όπως και οι ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και στο θέμα της Αμμοχώστου, δημιουργούν εμπόδια για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για τη λύση του Κυπριακού στα πλαίσια των ψηφισμάτων των Η.Ε.»

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου του ΡΙΚ για την κάθοδο της κας Λουτ ο κ. Περδίκης είπε:

«Ακριβώς, αντί ο Ακιντζί να καταθέσει προτάσεις επί των 6 παραμέτρων Γκουντέρες για επανέναρξη των συνομιλιών, καταφεύγει σε τεχνάσματα για να συγκαλύψει τις καταστροφικές ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ και τα σχέδια Οζερσάι για την Αμμόχωστο. Με ευθύνη των Τούρκων φαίνεται να μην υπάρχουν περιθώρια καμιάς επιτυχίας για την αποστολή της κας Λουτ».

Πέραν των δηλώσεων στο ΡΙΚ, ο κ. Περδίκης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους κατοίκους της κοινότητας Κάμπου τα διάφορα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινότητα.