Άκρως ανησυχητικά είναι τα περιστατικά τοποθέτησης δηλητηρίων σε ζώα, αυτή την φορά στο χωριό Κατύδατα της επαρχίας Λευκωσίας.

Ύστερα από πληροφορίες που είχαμε λάβει στις 20/6/2024 ότι τοποθετήθηκαν φόλες στο χωριό Κατυδατα, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός σκύλου και την εξαφάνιση 40 γάτων που δεν εντοπίζονται πλέον στο σημείο όπου συνήθιζαν να βρίσκονται, ο κίνδυνος για τα χειρότερα είναι πλέον εμφανής. Οι φόλες, σύμφωνα με την πληροφόρηση, φαίνεται να είχαν τοποθετηθεί σε κεντρικό δρόμο του χωριού και εντοπίστηκαν από εθελοντή που φρόντιζε τα γατάκια. Σε σημείο, δηλαδή, όπου θα μπορούσαν να είχαν πρόσβαση μικρά παιδάκια και άλλα ζώα ή και πτηνά.

Η συντονίστρια της Ομάδας Δράσης για τα Ζώα του Κινήματος Οικολόγων κ. Ανθή Μουζούρη, με αφορμή το περιστατικό αυτό ανέφερε ότι: «Είναι επιτακτική ανάγκη όπως υπάρξει άμεσος εντοπισμός των ενόχων που προέβησαν σε αυτή την εγκληματική πράξη. Παρακαλούμε όποιον γνωρίζει κάτι να ενημερώσει άμεσα τον τοπικό αστυνομικό σταθμό της Ευρύχου. Η ατιμωρησία αυτών που εγκληματούν απέναντί στα ζώα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην κοινωνία της Κύπρου και πρέπει επιτέλους να οδηγηθούν κάποιοι ενώπιον της Δικαιοσύνης, για να υπάρξει προηγούμενο και να τερματιστούν τέτοια φαινόμενα. Φτάνει πλέον η ατιμωρησία αυτών που εγκληματούν απέναντι στα ζώα».