Οι αποφάσεις δικαστηρίων είναι πάντοτε για το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία σεβαστές, ωστόσο αυτό δεν περιορίζει διόλου το δικαίωμα της έκφρασης ειλικρινών  σχολίων επί αυτών. Αλώστε τα τελευταία γεγονότα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν ιερές αγελάδες ή αλάνθαστοι, ούτε και στο χώρο της τρίτης εξουσίας. Ιδιαίτερα σε περιπτώσεις όπου άνθρωποι που ήδη υπέστησαν «κούρεμα» και αποτάθηκαν στο δικαστήριο για να βρουν το δίκιο τους, έφυγαν “κουρεμένοι” για δεύτερη φορά.

Η απόφαση που εξέδωσε το Διοικητικό Δικαστήριο για τη συνεκδίκαση 241 προσφυγών κουρεμένων καταθετών, κυρίως της Τράπεζας Κύπρου, εναντίον της Κεντρικής Τράπεζας και του υπουργείου Οικονομικών, όπως περιγράφεται στο χθεσινό δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», προκαλεί την κοινωνία και αυξάνει περισσότερο το αίσθημα της αδικίας που ήδη αισθάνονται οι οικογένειες των κουρεμένων και όχι μόνο.

Σύμφωνα με την απόφαση που κατέχει ο «Φ», το Δικαστήριο αποφάσισε ότι, μετά από 6 χρόνια καθυστερήσεων και 3 ή 4 αναβολών, δεν είναι αρμόδιο να εξετάσει τις προσφυγές (!) και επέβαλε στους κουρεμένους να πληρώσουν δικηγορικά έξοδα υπέρ των δικηγόρων της Κεντρικής Τράπεζας και του υπουργού Οικονομικών, συνολικού ύψους €241.000.

Το αιτιολογικό της απόφασης του Δικαστηρίου είναι πως η πράξη για την οποία έγινε προσφυγή στη Δικαιοσύνη δεν αφορούσε διοικητική πράξη της κυβέρνησης. Για το δικαστήριο η σύμβαση αυτή είναι μεταξύ ιδιωτών, δηλαδή μεταξύ των «κουρεμένων» και της Τράπεζας Κύπρου!

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζουμε την συμπαράσταση μας προς τους «κουρεμένους» καταθέτες, οι οποίοι εκτός από το πιο πάνω ποσό θα πρέπει να πληρώσουν και τους δικηγόρους τους, αλλά εκφράζουμε και αποτροπιασμό που η πολιτεία και οι θεσμοί της φορτώνουν στις πλάτες των «κουρεμένων» άλλο ένα υπέρογκο οικονομικό βάρος, την ώρα που ήδη οι άνθρωποι αυτοί έχουν υποστεί «κούρεμα» στις καταθέσεις τους