Το γεγονός ότι το πρωί άνοιξαν οι κατάλογοι για την εγγραφή των Προσωπικών Ιατρών στο Σύστημα, είναι ένα πρώτο βήμα προς την υλοποίηση του Γενικού Σχεδίου Υγείας.

Θετικό είναι και το γεγονός ότι υπολογίζεται πως οι εγγραφές θα είναι αρκούντως  ικανοποιητικές, γεγονός που δίνει απαντήσεις σε όσους τον τελευταίο καιρό έφεραν προσκόμματα, δημιουργώντας καθυστερήσεις.

Παρόλα τα θετικά, ακόμα ο δρόμος είναι μακρύς. Από όλα όσα πρέπει να γίνουν μέχρι τον Ιούνιο, η εγγραφή των προσωπικών γιατρών αποτελεί ένα μικρό βήμα. Επιπλέον, η διαδικασία προκαλεί, σύμφωνα με πληροφορίες, αναστάτωση μεταξύ των γιατρών του δημοσίου, καθώς οι γιατροί που ανήκουν σε ειδικότητες και έχουν το δικαίωμα να εγγραφούν ως προσωπικοί γιατροί στο ΓΕΣΥ, διερωτώνται ποιοι θα μείνουν στους θαλάμους των νοσηλευτηρίων αλλά και στα Τμήματα των Πρώτων Βοηθειών.

Δυστυχώς αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι η Κυβέρνηση διαχειρίζεται ένα ακόμη μεγάλης σημασίας ζήτημα της πολιτείας με προχειρότητα στις λεπτομέρειες του, δίνοντας λύση  μόνο στα επιφανειακά προβλήματα.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλούμε άμεσα το αρμόδιο υπουργείο και τον Υπουργό Υγείας να επιλύσουν τα ζητήματα αυτά, δίνοντας απαντήσεις πρώτιστα στους ασθενείς και έπειτα στους ίδιους τους γιατρούς, ενώ ταυτόχρονα οφείλει να εργαστεί προληπτικά προκειμένου να αποφευχθούν μελλοντικά παρόμοιες καταστάσεις. 

Από την άλλη, για ακόμα μια φορά ζητούμε από τους γιατρούς να επιδείξουν ανωτερότητα και να προτάξουν το δημόσιο συμφέρον, πέραν του προσωπικού.