Οι συνεχιζόμενες βροχές προκάλεσαν την κατάρρευση μέρους του οδοστρώματος του δρόμου Πάφος – Πόλης πέρα της Γιόλου.

Το οδόστρωμα στο συγκεκριμένο σημείο έχει κυριολεκτικά σκιστεί στη μέση. Δημιουργήθηκε μια τεράστια ρωγμή η οποία με τις συνεχιζόμενες βροχές έχει διευρυνθεί. Ουσιαστικά ο δρόμος – που κατασκευάστηκε πριν πολλές δεκαετίες – έχει καταστραφεί πλήρως στο συγκεκριμένο σημείο.

Το τελευταίο αυτό γεγονός αναδεικνύει την εγκληματική ανικανότητα και την κοντόφθαλμη προοπτική των τοπικών αρχών της Πάφου αλλά κι’ όσων παίρνουν τις αποφάσεις στη Λευκωσία.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταγγέλλει όσους για δεκαετίες άφησαν την οδική αρτηρία που ενώνει την Πάφο με την Πόλη – Χρυσοχούς σε αυτή την άθλια κατάσταση στο όνομα της κατασκευής του υπερμεγέθους και καταστροφικού για το φυσικό περιβάλλον έργου του αυτοκινητόδρομου, με τις σήραγγες και τις κοιλαδογέφυρες. 

Όλοι αυτοί ευθύνονται για θανάτους και τραυματισμούς, για καθυστέρηση και ταλαιπωρία και εκατομμύρια ευρώ σε «πατσιαρίσματα» και επιδιορθώσεις του ποδαριού.

Θέση του Κινήματος είναι από δεκαετίες ότι μπορούσε να κατασκευαστεί ένας ασφαλής δρόμος που να ενώνει την Πόλη Χρυσοχούς με την Πάφο χωρίς σήραγγες και αερογέφυρες που ανεβάζουν υπέρογκα το κόστος, με την διαπλάτυνση και ευθυγράμμιση του υφιστάμενου δρόμου.

Δυστυχώς οι «αρμόδιοι» κυνηγώντας το μεγαλεπήβολο έργο των δισεκατομμυρίων ευρών άφησαν την περιοχή χωρίς ασφαλές οδικό δίκτυο.