Στο νέο, δήθεν αναθεωρημένο – όπως παρουσιάστηκε –  προϋπολογισμό του ΡΙΚ για το 2019, διακρίνεται μια εικονική μείωση της κρατικής χορηγίας για το 2019, της τάξης των 400 χιλιάδων ευρώ. Ωστόσο στην υποσημείωση αναφέρεται ξεκάθαρα ότι το ποσό αυτό θα ζητηθεί αργότερα με συμπληρωματικό προϋπολογισμό.

Δυστυχώς το επικοινωνιακό παιχνίδι που έπαιξαν η Κυβέρνηση με το κυβερνών κόμμα σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσει η κοινή γνώμη από το πόρισμα για τον Συνεργατισμό, μετασχηματίζεται και ενσαρκώνεται πλέον σε παιγνίδια επι του προϋπολογισμού.

Τα επικοινωνιακά κόλπα των κυβερνώντων (ΔΗΣΥ- κυβέρνηση) δεν μπορούν να καλύψουν το μέγεθος του φιάσκου. Προσπάθησαν να τιμωρήσουν κάθε φωνή που αντιστέκεται ακόμα στον απόλυτο έλεγχο της δημοσίας ραδιοτηλεόρασης από την κυβέρνηση. Αναδεικνύουν “πιασάρικα” θέματα για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του κοινού σε μια χωρίς ουσίας σύγκρουση.

Για παράδειγμα αυτοί που έχουν τη μερίδα του λέοντος στην κομματική εκπροσώπηση στις ειδήσεις του ΡΙΚ, θέτουν θέμα για την κομματική εκπροσώπηση, για να ανοίξουν την όρεξη της περιέργειας του κοινού. 

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών αναμένει να εξετάσει τον προϋπολογισμό του ΡΙΚ και πως αυτοί που θέλουν δήθεν να την επίλυση των διαχρονικών προβλημάτων του, τον έχουν αναθεωρήσει.