​Αλγεινή εντύπωση δημιουργεί η εικόνα των δυο μεγάλων κομμάτων τα οποία – αντί να αναλάβουν τις διαπιστωμένες πλέον κι από το πόρισμα της τριμερούς επιτροπής ευθύνες τους για την καταστροφή του Συνεργατισμού – διαπληκτίζονται σε υψηλούς τόνους, καθημερινά, πάνω από το πτώμα του!

Έπρεπε να ντρέπονται για το αποτέλεσμα των «ενεργειών και πρακτικών» τους, που όχι μόνο έφεραν τα Συνεργατικά Ιδρύματα σε δεινή θέση και στο χείλος της χρεοκοπίας μέχρι το 2013, αλλά και ανέχθηκαν την κυβέρνηση και προσωπικά τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη στις καταστροφικές του επιλογές και αποφάσεις.

Τα μεγάλα και παραδοσιακά κόμματα ευθύνονται και για την περίοδο πριν το 2013 για τις κομματικές τους παρεμβάσεις στα συνεργατικά ιδρύματα – που είχαν μπλε ή κόκκινο χρώμα – αλλά και για την περίοδο μετά το 2013 οπού τα μεγάλα κόμματα έδωσαν το ελεύθερο στη κυβέρνηση να «ξεπαστρέψει» τον Συνεργατισμό.

Η παραίτηση ή παύση του κ. Γεωργιάδη θα ανοίξει το δρόμο για να αναζητηθούν και να αναδειχθούν οι ευθύνες των μεγάλων και παραδοσιακών κομμάτων.

Γι’ αυτό, γι’ ακόμα μια φορά καλούμε τον κ. Γεωργιάδη να επιδείξει υπευθυνότητα και να παραιτηθεί, αφού το πόρισμα δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης σε ότι αφορά τις προσωπικές του ευθύνες.