Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζει την βαθύτατη του ικανοποίηση με την ανατροπή των σχεδίων της Κυβέρνησης για την χωροθέτηση λατομευτικής ζώνης στο δάσος της Αετόμουττης, που θα επηρεάσει δραματικά τις δασικές εκτάσεις του Δελίκηπου, Λυθροδόντα και Λευκάρων.

Συγκεκριμένα, σε σύσκεψη την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου όπου συμμετείχαν ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, οι Διευθυντές ή εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων τμημάτων του Υπουργείου (Γεωλογικής Επισκόπησης, Μεταλλείων, Δασών και Περιβάλλοντος) και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες αποφασίστηκε ο τερματισμός περαιτέρω ενεργειών. Χαιρόμαστε που η έγκαιρη και δυναμική παρέμβαση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών (που ανάμεσα σε άλλα κατάφερε να εγγράψει το θέμα και να μπει στην ατζέντα για αυτή τη βδομάδα στη Βουλή), των οργανωμένων συνόλων και απλών πολιτών κατάφεραν να αποτρέψουν μια περιβαλλοντική καταστροφή τεράστιων διαστάσεων. 

Είναι η δεύτερη φορά που η αντίδραση μας έσωσε το δάσος της περιοχής από την δημιουργία μιας νέας λατομευτικής ζώνης.  

Η Αναπληρώτρια πρόεδρος του Κινήματος κ. Έφη Ξάνθου δήλωσε τα εξής: «Είναι αλήθεια ότι είναι τεράστια η ικανοποίηση μας για αυτή την εξέλιξη αλλά τίθενται κάποια εύλογα ερωτήματα για τις προθέσεις της εκτελεστικής εξουσίας που την οδήγησαν στην δαπάνη  για εκπόνηση μελέτης ευθύς εξαρχής. Εξακολουθούμε να έχουμε τις υποψίες μας σε σχέση με την άσκηση πίεσης προς την κυβέρνηση Αναστασιάδη από συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τυχόν νέα λατομευτική ζώνη στην Επαρχία Λάρνακας, και δεν μας διαφεύγει το γεγονός πως απλά δόθηκε παράταση στο θέμα. Δεν έχει αποκλειστεί η χωροθέτηση λατομευτικής ζώνης στο δάσος της Αετόμουττης».

Το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία – Πολιτών θα παραμείνει σε εγρήγορση και θα διατηρήσει τις διόδους επικοινωνίας με τις τοπικές αρχές και πολίτες που αυθόρμητα διαμαρτυρήθηκαν για το θέμα ώστε να είμαστε έτοιμοι για τους νέους αγώνες που, αναπόφευκτα, θα χρειαστεί να δώσουμε.