Δηλώσεις του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών μετά το πέρας της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής

«Θεωρώ εξαιρετικά επικίνδυνες και ανεύθυνες τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών και της Κεντρικής Τράπεζας όπου συζητήσαμε το αυτεπάγγελτο θέμα για εξελίξεις στον Συνεργατισμό το οποίο εγγράψαμε από τον Αύγουστο του 2017. Πάνω στον εκβιαστικό τους οίστρο, κάποιοι σπέρνουν πανικό και επιδεινώνουν το κλίμα», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών μιλώντας για τον Συνεργατισμό μετά το πέρας της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής.

Αφού προκαλέσουν ζημιά και κρίση, θα επικαλούνται τον πατριωτισμό των κομμάτων για να σωθεί η κατάσταση, πρόσθεσε. «Εμείς δεν θα τους ακολουθήσουμε σε αυτό τον κατήφορο. Δεν πρόκειται να αναλάβουμε αυτές τις ευθύνες. Εάν ο κ. Υπουργός θεωρεί ότι η πραγματική ανάγκη είναι να αντιμετωπίσουμε τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια, τότε η απάντηση είναι ότι δεν μπορεί να ψηφιστεί καμία νομοθεσία αν δεν δημιουργηθεί πρώτα ο ανεξάρτητος Δημόσιος Φορέας για τα ΜΕΔ». Πρώτα αυτό, υπογραμμίζει ο κ. Περδίκης και μετά τα υπόλοιπα. «Θα θυμίσω στον κ. Υπουργό και θα δημοσιοποιήσω την απάντηση που έδωσε για αυτό το θέμα στις 15/3/18 . Με την ιδιά ταχύτητα που έχουν συγγράψει τα νομοσχέδια για επιτάχυνση των εκποιήσεων να καθίσουν, όπως μας είχαν υποσχεθεί από τον Μάρτιο, να μελετήσουν την πρόταση που καταθέσαμε. Μας καλούν να βάλουμε όλους τους δανειολήπτες, συνεπείς και μη, στην μέγγενη δρακοντιών κατασταλτικών μέτρων. Δεν λύθηκε σε καμία χωρά με εκποιήσεις το θέμα των ΜΕΔ. Τους τα είπαν και οι εποπτικοί μηχανισμοί».

Ο Υπουργός Οικονομικών από τις 15/3/18 γνώριζε την κατάσταση, σημειώνει ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών. «Την ήξερε με νούμερα την κατάσταση. Του είχε κατατεθεί κατάσταση γραπτώς. Ερωτήθηκε και παραπλάνησε όλους τους πολίτικους αρχηγούς στην σύσκεψη του Προεδρικού στις 15/3/18», εξήγησε ο κ. Περδίκης.