Την περασμένη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο της Πέγειας αποφάσισε και έδωσε άδεια οικοδομής σε ξενοδοχείο 7 ή 8 ορόφων, το οποίο θα έχει περί των 168 κλινών και περί των 44 επαύλεων επιπλέον, δίπλα από περιοχή Natura 2000.

Φαίνεται, ότι το κεφάλαιο και τα συμφέροντα δεν σταματούν ούτε λεπτό το καταστροφικό τους έργο σε βάρος της προστασίας του περιβάλλοντος. Πραγματικά διερωτόμαστε πως προχωρεί ανεξέλεγκτα η καταστροφή την ώρα που όπως πληροφορούμαστε ούτε μελέτες υπάρχουν, ούτε εγκρίσεις από το Τμήμα Περιβάλλοντος.

Η κατάσταση δεν μένει όμως ως εκεί. Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πέγειας βλέπει θετικά και νέα αίτηση για ανάπτυξη μπροστά στη θάλασσα, σε κοντινή απόσταση από την ανέγερση του ξενοδοχείου και των σπιτιών.

Στην ίδια συνεδρία εγκρίθηκαν οι οικοδομικές άδειες για τρεις επαύλεις στις Θαλασσινές Σπηλιές, ακριβώς στην άκρη του δρόμου, κοντά στις υπάρχουσες περιβόητες πλέον επαύλεις.

Πλέον δεν μιλούμε για ανάπτυξη της περιοχής αλλά για την πλήρη κατακρεούργηση του φυσικού πλούτου. Διερωτόμαστε πραγματικά, εκείνες τις μελέτες που εξήγγειλε η Κυβέρνηση, πότε θα τις δούμε; Κάποιοι απλά άφησαν τις διαμαρτυρίες να σωπάσουν και συνεχίζουν ανενόχλητοι το έργο τους.