Η επιστολή του Γενικού Ελεγκτή με ημερομηνία 25/10 είναι εξαιρετικά διαφωτιστική ως προς τις παραλείψεις του Υπουργού Οικονομικών, αναφορικά με τη διαχείριση της υπόθεσης της σύμβασης μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας – ΟΠΑΠ. Παρά τις γραπτές υποδείξεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας πως η εσφαλμένη ερμηνεία της εν λόγω σύμβασης οδηγεί σε απώλεια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για τα δημόσια ταμεία, ο κ. Γεωργιάδης φαίνεται να αδράνησε πλήρως. Ευλόγως λοιπόν κάποιος αναρωτιέται πως είναι δυνατό ένας Υπουργός και μάλιστα τόσο σημαντικός όπως ο Υπουργός Οικονομικών, να αδιαφορεί για ένα μείζον ζήτημα, προκαλώντας μεγάλη απώλεια εσόδων για το κράτος.

Μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι ο ΔΗΣΥ και ο κ. Γεωργιάδης μέμφονται τη Βουλή για την καθυστέρηση του τελευταίου χρόνου. Ξεχνούν ότι την απόλυτη ευθύνη γι αυτή την καθυστέρηση μπορεί να έχει μόνο ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, από τον οποίον πολλές φορές είχαμε ζητήσει την επίσπευση της συζήτησης του νομοσχεδίου. Όμως οι προτροπές του Δρ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη ξεκίνησαν από το 2013. Συνεπώς την κύρια ευθύνη είχε -κι ακόμα έχει- ο κ. Γεωργιάδης.

Μας προκαλεί μάλιστα μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι ο κ. Γεωργιάδης υιοθετεί ακόμα και σήμερα την επιχειρηματολογία του ΟΠΑΠ.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών επαναλαμβάνουμε το αίτημα του Προέδρου, κ. Γιώργου Περδίκη για ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για τη ζημιά εκατομμυρίων που ο κ. Γεωργιάδης έχει προκαλέσει από την αμέλεια (;) του.