Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, φιλοξενεί σήμερα τα κυπριακά κόμματα – τόσο τα ελληνοκυπριακά όσο και τα τουρκοκυπριακά – στο Λήδρας Πάλας, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Σλοβακίας στην Κύπρο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα συζητηθεί το θέμα «Πόσο επείγουσα είναι η ανάγκη για κοινή αντιμετώπιση  της κλιματικής αλλαγής», το οποίο πρότεινε το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης, σε ομιλία του ανέλυσε τα προβλήματα που ταλανίζουν το Παγκόσμιο, αλλά και την Κύπρο ειδικότερα, στους τομείς της κλιματικής αλλαγής.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών γνωρίζει ότι για την κλιματική αλλαγή υπάρχουν απαντήσεις. Είναι  ο ήλιος ο άνεμος και άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η στροφή σε 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η χρήση ενέργειας από ΑΠΕ με αποδοτικό τρόπο, η δεντροφύτευση, ο περιορισμός των ανεξέλεγκτων καύσεων και της κατανάλωσης κρέατος, αλλά η εν γενεί προστασία του περιβάλλοντος είναι μέτρα τα οποία  πρέπει οι κυβερνήσεις  να εφαρμόσουν με άμεσο και τολμηρό τρόπο.

Πέραν όμως των Κυβερνήσεων επιβάλλεται η δράση της κοινωνίας, των οργανώσεων και των ομάδων των πολιτών. Στην Κύπρο όπου ισχύουν από το 1974 συνθήκες κατοχής και διαχωρισμού, όπου υπάρχει ένα παράνομο κατοχικό κράτος, ο ρόλος των πολιτών είναι ακόμα πιο σημαντικός. Ακόμα και τα πολιτικά κόμματα και κινήματα μπορούν να παίξουν το δικό τους ρόλο στη προσπάθεια για αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.

ΛΗΔΡΑ ΠΑΛΑΣ 4ΛΗΔΡΑ ΠΑΛΑΣ 4ΛΗΔΡΑ ΠΑΛΑΣ 4ΛΗΔΡΑ ΠΑΛΑΣ 4