Σε τηλεοπτικό debate, συμμετέχουν οι επικεφαλής των ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ το μεσημέρι της Πέμπτης 06/02. Ένα debate που πολυδιαφημίζεται από τα δυο κόμματα αλλά και από τα μέσα μαζικής επικοινωνίας.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, δεν αναμένουμε να υπάρχει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα από αυτή. Πρόκειται για ένα επικοινωνιακό κόλπο των δύο μεγάλων κομμάτων για να ξεγελάσουν για άλλη μια φορά τους ψηφοφόρους.  

Αξιοσημείωτο είναι πάντως το γεγονός πως κατά τη διάρκεια της συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής την ίδια μέρα (Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου) στις 10:15 το πρωί, θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τα Πολιτικά Εκτεθειμένα Πρόσωπα και τις μη εξυπηρετούμενες χορηγήσεις ΜΕΔ.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ζήτησε όπως συζητηθούν επίσης στην ίδια συνεδρίαση και οι διαγραφές δανείων από τραπεζικά ιδρύματα σε πολιτικά κόμματα ή εταιρείες/οργανισμούς συνδεδεμένους με κόμματα. Όσοι έχουν στοιχεία να τα καταθέσουν στη Βουλή για διερεύνηση και να σταματήσουν τα δικομματικά πυροτεχνήματα. 

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε ότι από το debate των Άντρου Κυπριανού και Αβέρωφ Νεοφύτου, δεν θα εξαχθεί οποιοδήποτε αποτέλεσμα και πως είναι απλά μια προσπάθεια των δυο κομμάτων να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και να παραπλανήσουν. Προάγουν τον δικομματισμό και ισοπεδώνουν την πολυφωνία με τέτοιου είδους επικοινωνιακά κόλπα.  

Ελπίζουμε οι πολίτες να τους γυρίσουν την πλάτη και να τους αφήσουν να τσακώνονται…. μόνοι τους.