Γνωρίζουμε ότι οι σύμβουλοι του Προέδρου της Δημοκρατίας κάνουν λόγο για αναπομπή / αναφορά του νόμου που ψήφισε η Βουλή στην τελευταία της συνεδρία για τη σύνταξη χηρείας σε άντρες. Η κοινωνία δεν μπορεί να δεχθεί την αδικία και την ανισότητα που προκύπτει από το κυβερνητικό νομοσχέδιο και που προνοεί να δικαιούνται σύνταξη όσοι έχουν χηρεύει από την 1 Ιανουαρίου 2018.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης, έχει αποστείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, μέσω της οποίας του απευθύνει έκκληση να μην αναπέμψει το νόμο.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών πιστεύει ότι μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά με γενναίες αποφάσεις και να μην μένουμε, ως κοινωνία, στις διακηρύξεις.

Υποβάλλοντας στον κ. Αναστασιάδη ότι το αναλογιστικό έλλειμμα που προκύπτει λόγω της νομοθεσίας, μπορεί να καλυφθεί με αύξηση των εισφορών των εργοδοτών και εργαζομένων, εφόσον πρώτα γίνει πλήρης ορθολογιστική μελέτη και διεξαχθεί ο αναγκαίος διάλογος με τους κοινωνικούς φορείς και τους εμπλεκόμενους, όπως έγινε άλλωστε πρόσφατα και με τις εισφορές στο ΓΕΣΥ, ο κ. Περδίκης ζητά από τον πρόεδρο να γίνει θετικά αποδεκτή η έκκληση του.