Άλλη μια επίμονη, επίπονη αλλά και συνάμα αποτελεσματική προσπάθεια του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, φαίνεται να φέρνει αποτέλεσμα. Ένας αγώνας ο οποίος άρχισε πριν από πολλά χρόνια, φαίνεται να βρίσκεται επιτέλους στο τελευταίο στάδιο της ολοκλήρωσης του.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών το 2012 με τροποποίηση του περί Αστυνομίας νόμου, κατάφερε να εισαγάγει πρόνοια για δημιουργία σώματος ειδικών αστυνομικών που θα ασχολείται αποκλειστικά με την εφαρμογή της νομοθεσίας για τους σκύλους και τα δικαιώματα των ζώων, η οποία όμως δεν εφαρμόστηκε από την εκάστοτε ηγεσία της αστυνομίας. 

Δυστυχώς η αδικαιολόγητη καθυστέρηση της Κυβέρνησης να δημιουργήσει το ειδικό αυτό σώμα, λόγω και των παρεμβάσεων κάποιων που ήθελαν αντί Αστυνομίας των ζώων να δημιουργεί ο θεσμός του Επιτρόπου για τα ζώα, επέφερε την κλιμάκωση των περιστατικών βίας με θύματα τα ζώα

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το πρόσφατο περιστατικό με τον σκύλο στο Παλιομέτοχο που δεμένος έτρεχε δίπλα από κινούμενο αυτοκίνητο και η μαζική αντίδραση των Κυπρίων όταν αυτό δημοσιοποιήθηκε από το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών πάρα και πάλι την περίεργη αντίδραση των κάποιων – έπαιξε το δικό του καταλυτικό ρόλο στην επίσπευση της προώθησης του νομοσχεδίου ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου.     

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών χαιρετίζουμε το γεγονός ότι επιτέλους η πολιτεία αντιλήφθηκε ότι η εισήγηση των Οικολόγων θα είναι η μόνη αποτελεσματική, αφού οτιδήποτε άλλο δοκιμάστηκε, δεν απέδωσε. Ωστόσο επειδή ακόμα τελούμε εν αναμονή της κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή και κυρίως της ψήφισης του και έχοντας υπόψη ότι συχνά η Βουλή καθυστερεί εγκληματικά -όπως συμβαίνει με τον περί σκύλων νομό – τα εύσημα τα κρατάμε μέχρι να δούμε τους εντεταλμένους της πολιτείας να εφαρμόζουν τον νόμο για τα ζώα στην καθημερινότητα μας.