Λυπούμαστε γιατί ο ΔΗΣΥ συνεχίζει να παίζει πονηρά παιχνίδια με την οριζόντια ψηφοφορία. Πέραν αυτού, οι χθεσινές δηλώσεις του Βουλευτή του ΔΗΣΥ κ. Δημητρίου αγγίζουν τα όρια της παραφροσύνης.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών δεν χρειάζεται πιστοποιητικά καθαρότητας από τον ΔΗΣΥ. Ειδικά από τον ΔΗΣΥ. Απόδειξη τούτου αποτελεί η ιστορία. Είναι ιστορικό γεγονός ότι όποτε ήρθε ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων πρόταση νόμου από οποιοδήποτε κόμμα, οι Οικολόγοι ψήφισαν υπέρ. Ο ΔΗΣΥ ποτέ. Δεν ψήφισε ποτέ υπέρ πρότασης νόμου για την οριζόντια ψηφοφορία.

Έχουμε κάθε καλή διάθεση να δώσουμε στον ΔΗΣΥ την ευκαιρία να σπάσει αυτή αρνητική παράδοση. Δεν απορρίπτουμε τις εισηγήσεις του που τροποποιούν την πρόταση νόμου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για τις Ευρωεκλογές. Περιμένουμε ακόμα να καταθέσει την σχετική τροποποίηση για να τοποθετηθούμε επισήμως. Ο ΔΗΣΥ αντί αυτού, δεν ξεκαθάρισε τη θέση του. Εμάς η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Με ή χωρίς αλλαγές ψηφίζουμε την επόμενη Παρασκευή στην ολομέλεια την πρόταση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για οριζόντια στις Ευρωεκλογές και στις Βουλευτικές Εκλογές, και ψηφίζουμε την πρόταση του ΔΗΣΥ για οριζόντια ψηφοφορία στις Δημοτικές Εκλογές. Πιο καθαρή θέση δεν υπάρχει.