Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως Σχεδίων Ανάπτυξης και Ελέγχου Δημοσίων Δαπανών κ. Ζαχαρία Κουλία απέστειλε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης. Η επιστολή αναφέρεται σε αίτημα του κ. Περδίκη όπως η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παρακολουθήσεως Σχεδίων Ανάπτυξης και Ελέγχου Δημοσίων Δαπανών ζητήσει από τον Έφορο Φορολογίας όπως καταθέσει τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του σε σχέση για την φορολογία των εισοδημάτων των ιατρών.

Πρόκειται για θέμα το οποίο απασχολεί την κοινή γνώμη και ως εκ τούτου ο Έφορος Φορολογίας πρέπει να κληθεί να καταθέσει στην Βουλή των Αντιπροσώπων τον αριθμό των φορολογικών φακέλου που αφορούν ιατρούς ή ιατρικές εταιρείες, πόσοι ιατροί / ιατρικές εταιρείες δεν έχουν φορολογικό φάκελο, πόσοι / πόσες έχουν κληθεί να υποβάλουν φορολογική δήλωση και πόσοι/πόσες έχουν συμμορφωθεί.

Σημασία έχει και ο αριθμός των ιατρών κατά φορολογική κλίμακα, τον αριθμό των υποθέσεων υποφορολόγησης και των υποθέσεων που βρίσκονται σε διαδικασία διακανονισμού ή ενώπιον δικαστηρίου. Θεωρούμε ότι η κοινή γνώμη έχει το δικαίωμα να γνωρίζει πόσα είναι τα φορολογικά έσοδα από τον κλάδο και ποια η διακύμανση τους τα τελευταία 10 χρόνια.  

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών αναμένουμε ότι η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παρακολουθήσεως Σχεδίων Ανάπτυξης και Ελέγχου Δημοσίων Δαπανών θα υιοθετήσει την εισήγηση αυτή, προκειμένου να υπάρξει διαφάνεια στις σκιές που αφέθηκαν να αιωρούνται το τελευταίο διάστημα ακόμα και από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αφήνοντας εκτεθειμένη μια ολόκληρη επαγγελματική ομάδα.