Διόλου δεν μας ικανοποιεί η τοποθέτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη ο οποίος, μετά από τρεις μέρες σιωπής, επέλεξε να υποδείξει ότι η εκτελεστική εξουσία δεν παρεμβαίνει στη δικαστική εξουσία.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών δεν υιοθετεί σε καμιά περίπτωση ότι επειδή υπάρχει διάκριση εξουσιών, η δικαστική εξουσία δεν πρέπει να υπόκειται σε έλεγχο και δη την ώρα που υπάρχουν καταγγελίες σε βάρος της, οι οποίες πυροδοτούν αντιδράσεις στην κοινή γνώμη. Στην προκειμένη οι καταγγελίες είναι ιδιαίτερα σοβαρές και οι ισχυρισμοί καταδεικνύουν ότι ενδεχόμενα να αδικήθηκαν πολίτες και να ευνοήθηκαν συγγενείς και φίλοι εις βάρος άλλων.

Ο έλεγχος ή διερεύνηση ουδεμία σχέση έχει με «παρέμβαση» και ιδιαίτερα με την μορφή που εκφράστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εμμένουμε στη συζήτηση των καταγγελιών ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, ως η εισήγηση του Προέδρου του Κινήματος κ. Γιώργου Περδίκη και θεωρούμε απαραίτητο όπως προχωρήσει η διερεύνηση των καταγγελιών, απ’ όπου κι αν προέρχονται.