Η διεξαγωγή έρευνας για τις περιπτώσεις πολιτογραφήσεων των Καμποτζιανών που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο, δεν είναι επαρκές μέτρο.

Οι πολίτες έχουν μπουχτίσει από έρευνες. Ακούνε γι’ αυτές και γελούν ή κλαίνε, καθώς στην Κύπρο έχει καταστεί παράδοση να διεξάγονται έρευνες για τις οποίες ξοδεύονται πολλές χιλιάδες ευρώ, να καταλήγουν οι έρευνες σε κάποια συμπεράσματα και τελικά οι Κυβερνώντες να τις πετούν στον κάλαθο των αχρήστων γιατί δεν τους αρέσουν τα συμπεράσματα και τα αποτελέσματα τους. 

Εξάλλου ποιοι θα κάνουν την ερευνά; Αυτοί που φέρουν ευθύνη για τις πολιτογραφήσεις;

Οι πολίτες δεν θέλουμε άλλη μια έρευνα που θα καταλήξει στα παλιά των υποδημάτων των Κυβερνώντων, ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, αξιώνουμε την άμεση απόσυρση της υπηκοότητας των ατόμων που την έλαβαν με ύποπτες διαδικασίες.

Πρέπει επιτέλους να εφαρμοστούν μέτρα πρόληψης. Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, καταθέσαμε προ πολλού προτάσεις νόμου οι οποίες δεν ψηφίστηκαν δυστυχώς από τη Βουλή. Προτάσεις που θα είχαν προλάβει πολλά από αυτά τα κακά που ζούμε σήμερα με τις ύποπτες πολιτογραφήσεις.

Περιμένουμε από την Κυβέρνηση όχι μόνο να δώσει απαντήσεις αλλά να προβεί στις κατάλληλες και άμεσες ενέργειες αποκατάστασης της νομιμότητας και της διαφάνειας. Η Βουλή πρέπει επιτέλους να ψηφίσει τις προτάσεις νόμου που έχουν καταθέσει οι Οικολόγοι για διαφάνεια.