Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες «σάρωσε η πρώτη ηλεκτρονική δημοπρασία στην Κύπρο», με πέραν των 30.000 ενδιαφερόμενων, όπου εκ των 56 ακινήτων που δημοπρατήθηκαν, τα 50 πωλήθηκαν και αρκετά αγοράστηκαν με τιμές κατά πολύ μεγαλύτερες από τις αρχικές.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε από ιδιωτική πλατφόρμα, όμως τα πλείστα εκ των ακινήτων που τέθηκαν προς πώληση βρίσκονται στην κατοχή τραπεζών, αφότου τα απέκτησαν κατόπιν συμφωνιών ανταλλαγής έναντι χρέους με τους δανειολήπτες.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, παρατηρεί με λύπη πως η λογική των Κυβερνώντων κινείται στον δρόμο των ηλεκτρονικών εκποιήσεων «εξπρές», την ώρα που ανάμεσα στους οφειλέτες βρίσκονται και θύματα της τραπεζικής κρίσης.

Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να ζητεί μόνο τον εκσυγχρονισμό και την επιτάχυνση των εκποιήσεων. Οφείλει πρώτιστα και άμεσα να στηρίξει τις μικρές επιχειρήσεις, τους αυτοεργοδοτούμενους, τα φτωχά νοικοκυριά και να διασφαλίσει ότι με τις εκποιήσεις δεν θα πληρώσουν αθώοι τα λάθη άλλων.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών δεν μπορεί να κάνει ανεκτές τέτοιου είδους πρακτικές. Δεν μπορούν να ξεπουληθούν οι περιουσίες των Κυπρίων – θύματα, της οικονομικής κρίσης και έρμαιο των λανθασμένων αποφάσεων στις οποίες προσανατολίζονται οι Κυβερνώντες, χωρίς ορθές εναλλακτικές επιλογές.