Αστεία, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών Γιώργος Περδίκης τα επιχειρήματα της αναπομπής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του νόμου που ψήφισε η Βουλή για αυτόματη εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους ενόψει των ευρωεκλογών.
 
Ο κ. Περδίκης είπε ότι «είναι αστεία η αναπομπή του Προέδρου γιατί στηρίζεται στο γεγονός ότι θα στοιχίσει κάποιες χιλιάδες ευρώ η έκδοση άλλων 100.000 ψηφοδελτίων» και πρόσθεσε ότι στην αναπομπή δεν αναφέρει πουθενά ότι «υπάρχει αντισυνταγματικότητα» γιατί αν η Βουλή απορρίψει, όπως είπε, «την αναπομπή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος δεν θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο γιατί έτσι δεν θα έχουμε νόμο για τις εκλογές».
 
«Αλίμονο αν θα πρέπει να ακρωτηριάζεται η Δημοκρατία επειδή στοιχίζει η έκδοση ψηφοδελτίων και αυτό μας λέει η αναπομπή του Προέδρου», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «και σε αυτό το σημείο είναι τραγική και γελοία η δικαιολόγηση της αναπομπής».
 
Ο Πρόεδρος του Κινήματος είπε ότι «όλα τα επιχειρήματα που περιλαμβάνει η αναπομπή απαντώνται και θα τα πούμε στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή όταν θα συζητηθούν τα επιχειρήματα της αναπομπής».
 
«Τα επιχειρήματα της αναπομπής ανατρέπονται γιατί δεν στηρίζονται πάνω στην λογική και πάνω σε μία διάθεση να ξεπεράσεις τα προβλήματα που δημιουργούνται με την αυτόματη εγγραφή άλλων 100.000 ψηφοφόρων η πλειοψηφία των οποίων είναι νεαρά άτομα – το επιχείρημα περί νεκρών έχει καταρρεύσει πλήρως», πρόσθεσε.
 
Ο κ. Περδίκης είπε ότι αν η Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα για αστείες δικαιολογίες θέλουν να στερήσουν από 100.000 υπαρκτούς ανθρώπους να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές η ευθύνη θα είναι όλη δική τους».
 
(ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΗΦ)