Η υπόθεση με την προγραμματιζόμενη φάρμα κροκοδείλων στον Ψεματισμένο, επανέρχεται αναθεωρημένη και με ισχυρή υποστήριξη από τα ανώτερα στρώματα της εξουσίας.

Σήμερα η Επιτροπή Εξέτασης των Μελετών Εκτίμησης των Επιπτώσεων στο Περιβάλλον εξετάζει ξανά την περίπτωση αυτή και δέχεται ισχυρές πιέσεις ώστε να εκδώσει υπό όρους τη θετική γνωμάτευση.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών εκφράζει την πλήρη και κάθετη αντίθεση του και καλεί τις αρμόδιες αρχές να απορρίψουν το αίτημα του επιχειρηματία με τις ισχυρές πλάτες.

Η Κύπρος χρειάζεται και καλωσορίζει επενδυτικές προτάσεις που να προωθούν τη βιώσιμη ανάπτυξη, να προσφέρουν ποιοτικές θέσεις εργασίας και να αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον. Δεν χρειαζόμαστε άλλες «βρώμικες» επιχειρήσεις, που να ρυπαίνουν και να μολύνουν τη χώρα. Δεν χρειαζόμαστε υψηλού κινδύνου επενδύσεις που να τρομοκρατούν τον πληθυσμό και να κατασπαταλούν τους λιγοστούς υδάτινους πόρους.

Στην Κύπρο δεν υπάρχει η τεχνογνωσία για να διατηρηθεί και λειτουργήσει σωστά μια φάρμα κροκοδείλων. Ούτε το κλίμα προσφέρεται αλλά ούτε υπάρχει η τεχνογνωσία, η γνώση και η πείρα για μια τόσο περίπλοκη κτηνοτροφική δραστηριότητα. Ούτε μπορεί να ελεγχθεί επαρκώς από τις αρχές, οι οποίες επίσης δεν διαθέτουν την κατάλληλη γνώση και επιστημοσύνη.

Γιατί λοιπόν κάποιοι πιέζουν και απαιτούν να γίνει αυτό το παράλογο και επικίνδυνο έργο;