Δηλώσεις Προέδρου Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργου Περδίκη, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Επιτροπής Εργασιακών

Εκείνο που διαπιστώνουμε όλοι μας, είναι ότι το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων είναι βιώσιμο και ισχυρό, λόγω της αύξησης που συνέβη με την τροποποίηση του 2006. Είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες, που έχουν καταστήσει το Ταμείο βιώσιμο.

Η κυβέρνηση όλα αυτά τα χρόνια, φρόντισε να παίρνει από αυτό το Ταμείο. Ακόμα δεν πήραμε καμία απάντηση, τι θα γίνει με τα 7,5 δις που μέχρι σήμερα χρωστάει η κυβέρνηση στο Ταμείο, τα οποία είναι περιουσία του. Μπορεί μεν να μην επηρεάζουν τη βιωσιμότητα σε βάθος χρόνου, όπως εξήγησε σήμερα ο αναλογιστής, αλλά είναι 7,5 δις τα οποία αν τα είχε το Ταμείο, θα μπορούσε να τα επενδύσει, είτε για να έχει κέρδη, είτε για να αυξήσει τις κοινωνικές παροχές.

Σε ένα σημείο θα διαφωνήσω με τον Πρόεδρο της Επιτροπής: Εγώ θεωρώ ότι το νομοσχέδιο για το ταμείο επενδύσεων προνοεί ξεκάθαρα, ότι ο Υπουργός μπορεί με μια απλή οδηγία να μεταφέρει το αποθεματικό του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο Ταμείο Επενδύσεων. Σε αυτό εμείς διαφωνούμε.