Η απόφαση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρη Συλλούρη να δημοσιοποιήσει τα «απόρρητα» πρακτικά της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου ημερομηνίας 06 Φεβρουαρίου σχετικά με το επίμαχο σημείο της επίθεσης του κ. Κωνσταντίνου (βουλευτή του ΔΗΣΥ) κατά της κ. Ειρήνης Χαραλαμπίδου (βουλευτή ΑΚΕΛ) δημιουργεί μείζον θεσμικό ζήτημα.

Πριν λίγες εβδομάδες η ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων καταψήφισε την πρόταση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ώστε τα πρακτικά των συνεδριάσεων των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών να είναι προσβάσιμα στο κοινό και να παύσουν να είναι απόρρητα, στα πλαίσια της ψήφισης του νέου κανονισμού λειτουργίας της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Τώρα ο Πρόεδρος της Βουλής δημοσιοποιεί κατά το δοκούν και κατ’ επιλογή, μέρος του «απορρήτου» πρακτικού για λόγους που δεν έχουμε καταλάβει ακόμα.

Τα πρακτικά των συνεδριάσεων των Επιτροπών κυκλοφορούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και οι βουλευτές επιμένουν ακόμα να τα διατηρούν «απόρρητα», ακόμα κι’ όταν αφορούν ανοικτές και δημόσιες συνεδριάσεις των Επιτροπών.

Μετά περιμένουμε να υπάρχει διαφάνεια για τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια (ΜΕΔ) των Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων (ΠΕΠ) και των κομμάτων;