Για άλλη μία φορά βρισκόμαστε απέναντι από μία ανεπαρκή κυβέρνηση που άλλα λέει και άλλα κάνει.

Σχέδια-εξπρές που δεν μπορούν εκ των πράγματων να υλοποιηθούν, ένα Υπουργό Οικονομικών να δηλώνει ότι ο χρόνος της εθελούσιας εξόδου τελειώνει, οι συντεχνίες να ζητούν βελτιώσεις στο σχέδιο εθελούσιας εξόδου που έγινε σχέδιο «αναγκαστικής εξόδου, και όλα αυτά εν μέσω διάλυσης του Συνεργατισμού χωρίς ξεκάθαρη εικόνα του τι απομένει στην διαχείριση του κράτους και τι «προσφέρθηκε» στην Ελληνική Τράπεζα. 

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών προειδοποιούσε από βδομάδες πριν παρθούν οι αποφάσεις από την Κυβέρνησή και τη Βουλή που αφορούν τον Συνεργατισμό. Προειδοποιούσε για τα όσα δύσκολα έρχονται. 

Είμαστε αντιμέτωποι μίας πολιτικής των υποσχέσεων μιας κυβέρνησης που δεν ξέρει να υλοποιεί οτιδήποτε από όσα υπόσχεται, παρά μόνο προσπαθεί να ωραιοποιεί με επικοινωνιακά λόγια την κατάσταση και να ρίχνει παραπετάσματα καπνού, όπως τον εξευτελισμό των εκπαιδευτικών, προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο και τις εντυπώσεις.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλεί την Κυβέρνηση να αναλάβει επιτέλους την ευθύνη που της αναλογεί. Με τις πρακτικές του κ. Χάρη Γεωργιάδη και του κυβερνητικά διορισμένου διοικητικού συμβουλίου της πρώην Συνεργατικής Τράπεζας, ο Συνεργατισμός  «παραδόθηκε» σε εκλεκτούς, ενισχύοντας τις ιδιωτικές τράπεζες και τώρα εγκαταλείπει και τις ευθύνες της ως εργοδότης των εναπομεινάντων υπαλλήλων της. 

Η κυβέρνηση πρέπει να χειριστεί με δίκαιο τρόπο τα 900 νοικοκυριά που μένουν χωρίς εισόδημα. Οφείλει να έρθει σε ειλικρινή διάλογο με τις συντεχνίες για να αποδοθούν δίκαιες αποζημιώσεις, αφού οι άνθρωποι αυτοί χάνουν την εργασία τους λόγω δικών της αποφάσεων. 

Όσον αφορά τα άτομα που διοικούσαν  από τον Συνεργατισμό και φέρουν ευθύνη για την κακοδιαχείριση και κατάντια του πρότινος εύρωστου οικονομικού φορέα, ας οδηγηθούν στην δικαιοσύνη για να λογοδοτήσουν για τις πράξεις και παραλείψεις τους.