Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, κ. Γιώργος Περδίκης με γραπτή του δήλωση αναφέρεται στις χθεσινές αναφορές του κ. Φαλτσιανί στην εφημερίδα “Σημερινή”, βάσει των οποίων δεν έχει ζητηθεί η αρωγή του για διερεύνηση της υπόθεσης των φοροφυγάδων από τις Κυπριακές Αρχές:

“Όσα αναφέρει ο κ. Φαλτσιανί για αδράνεια των Κυπριακών Αρχών στη διερεύνηση της λίστας Λαγκάρτν, χρήζουν άμεσης απάντησης τόσο από τον Υπουργό Οικονομικών, όσο και από τον Έφορο Φορολογίας. Σε αντίθετη περίπτωση θα παραμείνουν εκτεθειμένοι για τον τρόπο που διαχειρίζονται την υπόθεση. Δεν είναι δυνατό ο κ. Γεωργιάδης να ενημερώνει τη Βουλή πως έχει πράξει τα δέοντα και πως αναμένει κίνηση από τον κ. Φαλτσιανί και ο τελευταίος να δηλώνει πως δεν του ζητήθηκε τίποτα συγκεκριμένο.

Αν ένας υπουργός και ένας ακριβοπληρωμένος δημόσιος λειτουργός παραπλανούν ή λένε ψέματα στη Βουλή, υπάρχει νομικό και πολιτικό ζήτημα.

Η διαλεύκανση κάθε υπόθεσης φοροδιαφυγής, αλλά ιδίως αυτών που αφορούν περιπτώσεις “ισχυρών” που στα μάτια των πολιτών φαντάζουν -ή και είναι – πάντα ευνοούμενοι από τους κυβερνώντες, είναι ζήτημα δημοκρατίας. Κάνουν λάθος όσοι θεωρούν πως θα επιτρέψουμε να παραπλανάται η Βουλή και ο λαός, προκειμένου ορισμένοι να μην τιμωρηθούν”