ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

«Από τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, προσωπικά δεν άκουσα τίποτα το καινούργιο. Ούτε έχει συγκεκριμενοποιηθεί η ιδέα για αποκεντρωμένη ομοσπονδία, ούτε κατατέθηκε τίποτε συγκεκριμένο που έχει να κάνει με το επίμαχο ζήτημα της κατανομής των εξουσιών της κεντρικής κυβέρνησης. 

Από τις 24 καταγραμμένες εξουσίες όπου υπάρχει σύγκλιση – ή σχεδόν σύγκλιση – στις συνομιλίες ότι ανήκουν στην κεντρική κυβέρνηση, δεν ακούσαμε για καμία από αυτές ότι ο Πρόεδρος σκέφτεται να την προσφέρει στους Τουρκοκύπριους ή καλύτερα στις περιφέρειες.

Έγινε μια επανάληψη των πάγιων θέσεων των κομμάτων ενώ καταθέσαμε και εμείς ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών τις προτάσεις μας προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για αντιμετώπιση του αδιεξόδου. Αλλά οφείλω να πω ότι δεν φεύγω πλουσιότερος από γνώσεις  ή από ελπίδες από αυτή την συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου. 

Οπωσδήποτε όμως, κάθε κίνηση, απ’ όπου κι αν προέρχεται, η οποία να οδηγεί σε περισσότερες υποχωρήσεις προς την τουρκική πλευρά και ακόμα πιο κοντά στην διχοτόμηση, από το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, απορρίπτεται!»