Η 21 Απριλίου, μας φέρνει στο νου την ημέρα που καταλύθηκε η Ελληνική Δημοκρατία, από το ξενοκίνητο πραξικόπημα των Συνταγματαρχών. Ένα πραξικόπημα, η εκδήλωση του οποίου ήταν αναμενόμενη, όμως το τότε ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν κατάφερε να αποτρέψει. Αντίθετα μάλιστα μερίδα του, ανέχθηκε αυτό το ενδεχόμενο, ως καταλύτη εξελίξεων στο εσωτερικό της χώρας.

Οι συνέπειες της ελληνικής χούντας είναι γνωστές και ιδίως στην Κύπρο, τις βιώνουμε ακόμα. Η μίση μας πατρίδα, που βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή, δεν μας επιτρέπει να ξεχάσουμε ούτε λεπτό τα δεινά που οι αυτόκλητοι σωτήρες σε Ελλάδα και Κύπρο έχουν προκαλέσει στον Ελληνισμό.

Αυτή η τραγική πραγματικότητα καθιστά καθήκον όλων των Κυπρίων το διαρκή αγώνα για την προστασία της δημοκρατίας. Ο καθένας και η καθεμιά οφείλει να περιθωριοποιήσει όσους καπηλεύονται το όνομα του έθνους, με μοναδικό στόχο την αποκόμιση πολιτικού οφέλους. Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με τους νοσταλγούς της δικτατορίας. Οι υπερασπιστές των πιο μελανών στιγμών της ιστορίας μας, καμία θέση δεν έχουν στη διεκδίκηση του μέλλοντος της Κύπρου.