Ακόμα μια αξιολόγηση η τελευταία των S&P επαναλαμβάνει με διακριτικό τρόπο αυτό που ως  Κίνημα είχαμε υποδείξει εδώ και χρονιά , ότι δηλαδή πάρα τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για success story παραμένει ο μεγάλος κίνδυνος του μεγάλου εγχώριου δανεισμού και των μη εξυπηρετούμενων δανείων (Μ.Ε.Δ.) .

Ο οίκος αξιολόγησης οικονομικών δεδομένων   S&P  στα τελευταία του αποτελέσματα σημειώνει ότι παρά τις καλές ενδείξεις της οικονομίας επιφυλάσσεται ουσιαστικά να την αναβαθμίσει σε επίπεδα επενδυτικής κατηγορίας όπως και οι υπόλοιποι οίκοι λόγω του ότι ο κίνδυνος από τα Μ.Ε.Δ. είναι πολύ πιο ισχυρός από ότι οι θετικές προοπτικές της οικονομίας όπως παρουσιάζονται  από την κυβέρνηση. 

Ως  Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εδώ και μήνες ζητάμε επίμονα την ανάληψη από την κυβέρνηση των μέτρων εκείνων που θα μας οδηγήσουν στη λύση του προβλήματος το οποίο είχε επιχειρήσει να κρύψει για ψηφοθηρικούς λόγους. 

Η κίνηση της περασμένης εβδομάδας για σύσταση επιτροπών και η αποδοχή της ιδέας για δημιουργία ταμείου για τα ΜΕΔ είναι καθυστερημένη και αμφιβόλου αποτελέσματος, όμως και αυτή αποδεικνύει πόσο δίκαιο έχουμε ζητώντας τη λύση του θέματος πριν αρχίσει να μας παρασύρει σε μια νέα κατάρρευση της οικονομίας δήλωσε ο Πρόεδρος του κινήματος κ. Γιώργος Περδίκης. 

Όμως σε καμία περίπτωση τα όποια μέτρα για αντιμετώπιση της καταιγίδας δεν πρέπει να τα πληρώσει και πάλι ο καταναλωτής, ο δανειολήπτης ο απλός άνθρωπος. “Επιτέλους ας αναλάβουν τις ευθύνες τους και οι τράπεζες και οι μεγαλοδανειολήπτες που κρύβονται πίσω από διαβρωμένες πολιτικές ηγεσίες ” είπε ο κ. Περδίκης.