Μετά από πρόταση του Κινήματός μας η Βουλή ενέκρινε ψήφισμα που ζητά την άμεση αντίδρασή της ευρωπαϊκής οικογένειας στις προκλήσεις των Τούρκων σε Κυπριακό και ΑΟΖ. 

Με το ψήφισμα, η ολομέλεια της Βουλής καταδικάζει απερίφραστα τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και την παραβίαση του δικαίου της θάλασσας – και σημειώνει πως η εύρυθμη προώθηση του ενεργειακού προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι προς όφελος όλων των Κυπρίων πολιτών, και ιδιαίτερα των νέων γενεών. 

Η Βουλή με το ψήφισμα της, καλεί την Τουρκία να τερματίσει και να απέχει από τις απαράδεκτες ενέργειες της και να σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Επίσης, στο ψήφισμα αναφέρεται ότι η Βουλή αναμένει ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά θα επανεξετάσει τις τοποθετήσεις της επί των πρόσφατων εξελίξεων.

Είναι με χαρά μας που η Βουλή επικρότησε την πρότασή μας για το ψήφισμα , κάτι  που καταμαρτυρεί την ουσιαστική παρέμβασή του Κινήματος Οικολόγων -Συνεργασία Πολιτών και του Προέδρου κ. Γιώργου Περδίκη στο μεγάλο εθνικό μας θέμα.

Από τούδε και στο εξής εξαρτάται από τη κυβέρνηση αν θα αξιοποιήσει σωστά το ψήφισμα αυτό. Η άποψη μας είναι ότι με βάση αυτή την ομόθυμη τοποθέτηση και ενισχυμένη από την ενότητα κομμάτων και λαού η κυβέρνηση ζητήσει την αναβολή της συνάντησης κορυφής ΕΕ- Τουρκίας ή την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία από την ΕΕ.

Αν μετά από όλα έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει η Τουρκία στην Κύπρο τύχει επιβράβευσης με επανέναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων ή με την παραχώρηση πακτωλού χρημάτων τάχα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού (που η ίδια δημιουργεί με την επίθεση της στο Αφρίν) τότε η κυβέρνηση οφείλει να παραδεχτεί ότι έχει αποτύχει οικτρά στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων του κυπριακού λαού