Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έχει ζητήσει επιτακτικά και επανειλημμένα το άνοιγμα των διόδων Πυροΐου και Κοκκίνων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι κάτοικοι της ακριτικής περιοχής Τηλλυρίας.

Πρόκειται για δύο σημεία που αφενός εξυπηρετούν Ελληνοκύπριους αλλά και Τούρκοκύπριους, ενώ με τη διάνοιξη τους δημιουργηθούν νέες προοπτικές ανάπτυξης για περιοχές που μένουν απο δεκαετίες αποκλεισμένες.

Το θέμα αυτό θέσαμε στον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μέσω επιστολής του Προέδρου του Κινήματος κ. Γιώργου Περδίκη, εξηγήθηκε ότι δεν εννοείται υποχρεωτικά η λειτουργία σημείων ελέγχου στα δύο σημεία.

Μπορεί να εφαρμοστεί η πρόταση για διευθέτηση ελεγχόμενης διέλευσης που δεν απαιτεί τη λειτουργία ένθεν και ένθεν σημείων ελέγχου από τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας ή τις αρχές του κατοχικού παράνομου καθεστώτος.

Σημειώνεται ότι το οδόφραγμα των Κόκκινων ετέθη από το 2006 ως προτεραιότητα στο τραπέζι των συζητήσεων για την ελληνοκυπριακή πλευρά. Από τότε έχουν ανοίξει όλα τα οδοφράγματα που ζητούσε η τουρκοκυπριακή πλευρά.

Το Σάββατο στις 3:00 το απόγευμα η Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κα. Έφη Ξάνθου θα παρευρεθεί στην περιφερειακή σύσκεψη που διοργανώνεται από το Κοινοτικό Συμβούλιο Κάτω Πύργου με σκοπό τον συντονισμό των ενεργείων  για διάνοιξη του οδοφράγματος των Κοκκίνων.