Οι δηλώσεις Οζντίλ Ναμί περί αναγνώρισης του ψευδοκράτους προτού επαναρχίσουν απευθείας συνομιλίες, προφανώς εξυπηρετούν “προεκλογικές” σκοπιμότητες. Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να ισχυριστεί πως πέφτει από τα σύννεφα με την ωμή διατύπωση των πάγιων επιδιώξεων της πλειοψηφίας της ηγεσίας της Τουρκοκυπριακής Κοινότητας.

Ίσως μόνο ορισμένοι κύκλοι εντός της Κυπριακής Δημοκρατίας, που αρέσκονται πλέον σε “οργισμένες” δηλώσεις να επιλέγουν να μην παραδέχονται την πικρή αυτή πραγματικότητα,  ορμώμενοι βεβαίως από τον πόθο τους για εκλογική επιβίωση. Γιατί μόνο έτσι μπορεί να εκληφθεί η τοποθέτηση του κ. Νεοφύτου περί «δηλώσεων που δηλητηριάζουν το κλίμα». Άραγε μόλις χθες συνειδητοποίησε τις προθέσεις της Τουρκίας και του ψευδοκράτους; Ή μήπως δεν συναινούσε τόσο καιρό με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη όταν επιδείκνυε διαρκή υποχωρητικότητα έναντι των επιδιώξεων αυτών;

Όσο και αν ενοχλεί την κυβέρνηση, ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θα συνεχίσουμε να ζητούμε όπως επιτέλους, ο Πρόεδρος και οι πρωτοστάτες της λογικής κατευνασμού της Τουρκίας, να υπερασπιστούν με εντιμότητα τις θέσεις τους. Είναι καλό να αντιληφθούν πως η διαρκής μετάλλαξη της ρητορικής τους όχι μόνο εκλογικά οφέλη δεν θα αποδώσει, αλλά τους αφήνει περισσότερο εκτεθειμένους στον κυπριακό λαό.