Δήλωση Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργου Περδίκη

Δυστυχώς η ανικανότητα και η ανευθυνότητα της κυβέρνησης δεν έχει όριο. Σήμερα θυμήθηκαν ότι ξέχασαν να θωρακίσουν νομικά το απομεινάρι του Συνεργατισμού, μέχρι να λειτουργήσει η “ενδιάμεση οντότητα” και στη συνέχεια ο Φορέας. Έτσι ετοιμάζονται άρον – άρον δύο νομοσχέδια για να καλυφθεί το κενό, τα οποία και αυτά πρέπει να ψηφιστούν κατεπείγον.

Το ερώτημα που τίθεται είναι τι θα γινόταν αν η Βουλή, είχε πεισθεί από την κυβέρνηση και ενέκρινε τη συμφωνία από τη περασμένη Παρασκευή; Τι θα γινόταν τη Δευτέρα χωρίς τις δυο αυτές έκτακτες προτάσεις νόμου;

Βαδίζουμε λοιπόν προς την Κυριακή, οπού η Βουλή καλείται να επιβραβεύσει ή να καταδικάσει την εγκληματική ανικανότητα και τα καταστροφικά σχέδια της κυβέρνησης εις βάρος των απλών πολιτών. Καλούμαστε να βάλουμε ταφόπετρα στην μοναδική εναπομείνασα κρατική τράπεζα, απομεινάρι μιας λαϊκής κληρονομιάς εκατό και πλέον χρόνων και να δώσουμε στις τράπεζες μαστίγιο για να βασανίζουν τους δανειολήπτες. Με τα όπλα που θέλει η κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ να δοθούν στις τράπεζες, δεν επηρεάζονται μόνο οι στρατηγικοί κακοπληρωτές αλλά όλοι ανεξαίρετα και αδιάκριτα οι δανειολήπτες.

Και ως ελαφρυντικό προβάλλεται ένα διάτρητο σχέδιο ΕΣΤΙΑ, ένας Φορέας φάντασμα για τα ΜΕΔ και αόριστες υποσχέσεις για τους εγκλωβισμένους αγοραστές.

Σαν κερασάκι στη τούρτα έρχονται οι αποκαλύψεις για τις παράνομες διαδικασίες που ακολούθησε η κυβέρνηση, αγνοώντας επιδεικτικά τους ανεξάρτητους φορείς όπως π.χ. τον Γενικό Εισαγγελέα, τον Γενικό Ελεγκτή, τον έφορο κρατικών ενισχύσεων κ.ο.κ.