Η εισβολή του τουρκικού στρατού σε συριακά εδάφη, που κατοικούνται από Κούρδους, αποδεικνύει το πως η Τουρκία αντιλαμβάνεται το ρόλο της στην περιοχή. Καταδικάζουμε με βδελυγμία την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία και ζητούμε από την διεθνή κοινότητα να αντιδράσει επιτέλους.

Είναι πραγματικά άξιο απορίας το πώς ορισμένες πολιτικές δυνάμεις στην Κύπρο, επιμένουν πως η παρουσία αυτού του τουρκικού στρατού στην Κύπρο, θα αποτελούσε “εγγύηση” λύσης, που θα όφειλε να γίνει αποδεκτή από τους Ελληνοκύπριους, επειδή τάχα έτσι θα ικανοποιηθούν οι ανησυχίες των Τουρκοκυπρίων. Αντιλαμβάνονται άραγε οι θιασώτες της άποψης αυτής, τις συνέπειες που έχει η αναγόρευση της κατοχικής Τουρκίας σε “αδελφή χώρα”, στην οποία από κοινού ο κ. Αναστασιάδης και η ηγεσία του ΑΚΕΛ προχώρησαν;

Μοναδικός τρόπος απαλλαγής από τις προσεγγίσεις υποταγής έναντι μίας εθνικιστικής, μιλιταριστικής Τουρκίας, είναι η νέα στρατηγική για την επίλυση του Κυπριακού. Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών συστρατευόμαστε απόλυτα με τη θέση του κ. Νικόλα Παπαδόπουλου, πως η κατοχική Τουρκία δεν έχει κανέναν ρόλο στη μετά τη λύση εποχή.