Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων κ. Μουσταφά Ακιντζί θα προσέλθει στην αυριανή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη έχοντας ομόφωνη στήριξη από την τουρκοκυπριακή ηγεσία και την Άγκυρα στην πρότασή του για συνδιαχείριση του φυσικού αερίου της Κύπρου. 

Η πρόταση Ακιντζί εμπεριέχει τον κίνδυνο ο κ. Αναστασιάδης εγκλωβιστεί σε μια συζήτηση περί του φυσικού αερίου που θα τον απομακρύνει από την ουσία του Κυπριακού. Ο Ακιντζί έχει καταφέρει να απομακρυνθεί από τις 6 παραμέτρους του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και να επικεντρωθεί η συζήτηση στα θέματα που αφορούν την εκτελεστική εξουσία. Το εδαφικό, το περιουσιακό, οι έποικοι, η ασφάλεια και οι εγγυήσεις έχουν για άλλη μια φορά ξεχαστεί.

Γι αυτό πρέπει να γίνει κατορθωτό να υπάρξει έναρξη των συνομιλιών εφ όλης της ύλης και σίγουρα εκτός των όρων και προϋποθέσεων που θέτει ο κ. Ακιντζί.

Θυμίζουμε ότι για εμάς προτεραιότητα πρέπει να είναι η επίλυση του κρίσιμου ζητήματος της κατάργησης των εγγυήσεων, της αποχώρησης των ξένων στρατευμάτων και των εποίκων.