Σε πρόσφατη επίσκεψη αντιπροσωπείας της Επαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Λευκωσίας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Κινήματος κ. Γιώργο Περδίκη και την Επαρχιακή Γραμματέα κ. Φρόσω Αποστολίδου στην κοινότητα Μένοικο, διαπιστώθηκε ότι το Κοινοτικό Συμβούλιο είναι εξοργισμένο από την απόφαση της Επαρχιακής Διοίκησης να αδειοδοτήσει, αντί να κατεδαφίσει μια παράνομη κτηνοτροφική μονάδα η οποία δημιουργεί σοβαρή οχληρία και ρύπανση.

Για 10 χρόνια το Κοινοτικό Συμβούλιο Μενοίκου ζητά με επιστολές και διαβήματα την κατεδάφιση της κτηνοτροφικής μονάδας, καθώς αυτή βρίσκεται στα δυτικά της κοινότητας από όπου πνέουν συνήθως οι άνεμοι, με αποτέλεσμα να δημιουργεί σοβαρή οχληρία σε μεγάλο μέρος της κατοικημένης περιοχής της κοινότητας.

Η έκπληξη της Κοινοτικής Αρχής ήταν μεγάλη όταν εμφανίστηκε συνταξιούχος ανώτερος αξιωματούχος της Κυβέρνησης προ λίγων ημερών, προκειμένου να πληρωθούν τα δικαιώματα υδατοπρομήθειας και να εκδοθεί η άδεια οικοδομής.

Είναι προφανές ότι ο κτηνοτρόφος έχει χρησιμοποιήσει τα μέσα του πρώην αξιωματούχου για να εκδοθεί στα μουλωχτά και παρά την ένσταση της Κοινοτικής Αρχής, άδεια οικοδομής για τον συγκεκριμένο κτηνοτρόφο.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταδικάζουμε αυτές τις πρακτικές κρατικής αυθαιρεσίας. Το κοινοτικό συμβούλιο ορθός αισθάνεται ότι έχει εξαπατηθεί από την κυβέρνηση και τον πρώην κρατικό αξιωματούχο. Καλούμε την Επαρχιακή Διοίκηση Λευκωσίας να ανακαλέσει την άδεια και να φροντίσει να μετακινηθεί άμεσα η παράνομη κτηνοτροφική μονάδα.

(εικόνα αρχείου)