Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ αντιπροσωπείας του Κινήματος Οικολόγων- Συνεργασία Πολιτών και εκπροσώπων της ΕΤΥΚ, στα πλαίσια του κύκλου επαφών που ξεκίνησε εδώ και μέρες η συντεχνία των τραπεζικών υπαλλήλων με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Η συντεχνία ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων για την δυνητική πρόθεση τραπεζών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, να προχωρήσουν σε μαζικές απολύσεις τα επόμενα 2,5 χρόνια που θα φτάσει μέχρι και το 50% του υφιστάμενου προσωπικού.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΤΥΚ, αναμένεται να απολυθούν πέραν των 1300 υπαλλήλων που εργάζονται εδώ και πολλά χρόνια ως μόνιμοι σε τραπεζικά ιδρύματα.

Μια τέτοια εξέλιξη, ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών,  μας ανησυχεί ιδιαίτερα.

Δυστυχώς σε μια Κύπρο που κατά τα λεγόμενα της κυβέρνησης πως η οικονομία ευημερεί, βλέπουμε πως η ακρίβεια έχει φτάσει στα ύψη και εργασιακά δικαιώματα που αποκτήθηκαν με κόπους, να καταπατούνται.

Προσμένουμε τουλάχιστον από την κυβέρνηση ως εκτελεστική εξουσία και υπεύθυνη για την εφαρμογή του νόμου, να παρέμβει επιτέλους, ώστε να προστατεύσει αν μη τι άλλο, τα εργασιακά δικαιώματα όλων των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας.