Με μια διάθεση ακατανόητη, Υπουργικό και κυβέρνηση αντί να νοιάζεται για τον σεβασμό που πρέπει να επιδειχθεί στο περιβάλλον, νοιάζονται μόνο πως θα εξασφαλίσουν με τέχνασμα και επικοινωνιακά κόλπα την σύμφωνη γνώμη όλων για να εξυπηρετήσει τις απαιτήσεις των οργανωτών  του Cyprus Rally.

Αρχικά το Υπουργικό άνοιξε το δρόμο για την διεξαγωγή των διεθνών αγώνων ράλι, ικανοποιώντας το πάγιο αίτημα των διοργανωτών καθώς προκρίνει ολόχρονα τη διεξαγωγή τους μέσα στα κρατικά δάση με σχετική  τροποποίηση.

Καταγράφουμε το γεγονός ότι η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας δεν έχει τύχει ενημέρωσης και δεδομένων των ερωτηματικών που παραμένουν αναπάντητα για την ενδεχόμενη έγκριση το ράλι να περάσει από περιοχές Natura 2000 Ζώνες Ειδικής Προστασίας στις περιοχές  Κόσιη – Παλλουρόκαμπος και Ποταμός Πεντάσχοινος τις Αλυκές Λάρνακας, αλλά και από διαδρομή που εφάπτεται με σημείο όπου υπάρχουν δύο είδη φυτών, το ένα κινδυνεύουν και το άλλο εύτρωτο. Η κατάσταση αυτή ενδεχόμενα να επηρεάσει αρνητικά το περιβάλλον.

Η όλη κατάσταση επιφέρει σημαντικά ερωτήματα προς την κοινή γνώμη, η οποία θα ήθελε να γνωρίζει ποιοι και γιατί επιμένουν στην διεξαγωγή ενός σπορ σε τόσο ευαίσθητες διαδρομές; Ποια είναι τα συμφέροντα που εξυπηρετούνται και υπάρχει η εμμονή, πάση θησεία και με όποιο κόστος να διεξαχθούν οι αγώνες;

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στέκεται διαχρονικά εναντίον αυτής της καταστροφικής για το περιβάλλον συνήθειας, η οποία τείνει να εξελιχθεί σε ολόχρονο εφιάλτη με τις ευλογίες του Υπουργικού Συμβουλίου. Απαιτούμε όπως ενημερωθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι όπως για παράδειγμα η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας, να γίνουν μελέτες και έπειτα να αποφασιστεί το οτιδήποτε. Δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι στον βωμό των εξυπηρέτησης συμφερόντων των λίγων θα θυσιαστεί ο φυσικός πλούτος που ανήκει σε όλους.