Η μονόωρη παγκύπρια στάση εργασίας του προσωπικού των Δήμων, θα πρέπει να ηχήσει ως καμπανάκι κινδύνου που πρέπει να ξυπνήσει ορισμένους για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Συμφωνούμε ότι παρατηρείται αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην προώθηση της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για αυτό πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα τα επείγοντα οικονομικά προβλήματα των δήμων, ειδικότερα κάποιων που η κατάσταση τους είναι τραγική.

Τα οικονομικά προβλήματα και η υποστελέχωση των Δήμων που ακολούθησε, ως εκ των μέτρων του μνημονίου, δημιούργησε σημαντικά λειτουργικά προβλήματα που εμποδίζουν την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των Δημοτών σε ουσιώδεις μάλιστα υπηρεσίες, όπως η αποκομιδή σκυβάλων.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε ότι πρέπει να αναδειχτούν τα προβλήματα και να συζητηθεί άμεσα η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η βιασύνη του υπουργού Εσωτερικών να προχωρήσει η μεταρρύθμιση τον Δεκέμβριο ήταν, όπως φαίνεται ένα προεκλογικό πυροτέχνημα. Τώρα που έχουν περάσει τέσσερις μήνες από τις δημοτικές εκλογές, η μεταρρύθμιση μπήκε και πάλι στο συρτάρι και τα προβλήματα των Δήμων κάτω από το χαλί. Και οι πολίτες, βασανίζονται.