Σημαντικά ευρήματα ανέδειξε η έρευνα που εκπόνησε η Κίνηση Συμπαράστασης για το AIDS Solidarity Movement – Cyprus, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και τη Γρηγόρειο Κλινική, για τις ψυχολογικές και κοινωνικές ανάγκες των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS. Η έρευνα που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου έγινε στην παρουσία του Υπουργού Υγείας και πολλών άλλων αρμοδίων και καλεσμένων, μεταξύ των οποίων ήταν και η βουλεύτρια του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών κ. Αλεξάνδρα Ατταλίδου, καθώς και η Αναπληρώτρια πρόεδρος του Κινήματος κ. Έφη Ξάνθου.

Σε δηλώσεις της η βουλεύτρια του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Αλεξάνδρα Ατταλίδου, δήλωσε πως «εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια για την οργάνωση και την μεθοδικότητα της Κίνησης Συμπαράστασης για το AIDS Solidarity Movement – Cyprus και όσων ενεπλάκησαν στην εκπόνηση της συγκεκριμένης μελέτης.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά της κοινότητας των οροθετικών ατόμων για βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και της πρόσβασης τους σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Η αύξηση του μηνιαίου επιδόματος που λαμβάνουν κατά 200 – 300 ευρώ, η προστασία τους στη διεκδίκηση θέσεων εργασίας χωρίς υποχρεωτική υποβολή HIV εξέτασης, η αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών της Γρηγορείου Κλινικής όπως επίσης και η στήριξη της από το κράτος, είναι μόλις μερικά από τα αιτήματα των ατόμων που ζουν με HIV/AIDS. Ως βουλεύτρια θα θέσω τα ζητήματα αυτά ενώπιον των αρμοδίων φορέων μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου και θα ζητήσω να συζητηθούν ενώπιον των κοινοβουλευτικών επιτροπών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Υγείας.

Τα δικαιώματα των οροθετικών ατόμων είναι βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και δεν πρέπει να είναι υπό την αίρεση κανενός».