Πολλά και διάφορα, και σε διαφορετικές περιπτώσεις έχουν δει το φως της δημοσιότητας, σχετικά με αλχημείες σε σχέση με τις ζώνες ανάπτυξης της κοινότητας Κούκλια της Πάφου.

Τελευταίο περιστατικό είναι η έκθεση του γενικού ελεγκτή για την υπόθεση της ευνοϊκής μεταχείρισης της ιδιοκτησίας της εταιρείας Aristo Developers Ltd, από σειρά Κυβερνήσεων. Το θέμα εξέτασε την Πέμπτη 20/11 η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών.

Με χθεσινή πληρωμένη ανακοίνωση της η εταιρεία προσπαθεί να διαψεύσει τον γενικό ελεγκτή και να κατηγορήσει τα μέσα ενημέρωσής που τάχα  «ανακυκλώνουν με περισσή ευκολία και υπέρμετρο ζήλο τα όσα ανέφερε ο Γενικός Ελεγκτής».

Σημειώνουμε την όχι αδικαιολόγητη υποστήριξη των ενεργειών των Κυβερνητικών τμημάτων που ξεχειλίζει η ανακοίνωση της εταιρείας. «Να μη θεωρεί ο Γενικός Ελεγκτής ότι τα αρμόδια τμήματα του κράτους δεν κάνουν ενδελεχώς τη δουλεία τους». Το πόσο «ενδελεχώς» κάνουν τη δουλειά τους τα αρμόδια κρατικά τμήματα και προς ποιων την ικανοποίηση των συμφερόντων, είναι μια πολύ βασανισμένη υπόθεση την οποία αφήνουμε στην κρίση των Πολιτών.

Το βέβαιο είναι ότι η Κυβέρνηση έχει ενώπιον της μια και μοναδική επιλογή: Να ακυρώσει την αλλαγή ζώνης αφού πρώτα απορριφθεί η αίτηση της εταιρείας για έκδοση πολεοδομικής άδειας για εκατοντάδες οικόπεδα μέσα στην παραθεριστική ζώνη που παράτυπα και με σκοτεινά κίνητρα δημιούργησαν οι αποφάσεις του Υπουργικού.