Ο Ταλ Ντίλιαν -o περιβόητος Ισραηλινός πράκτορας  -«εμφανίστηκε» μέσω μιας ανακοίνωσης του και απάντησε για όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες δύο βδομάδες. Ο κ. Ντίλιαν σε πρόσφατα δημοσιεύματα αναφέρει ότι έχει υποβληθεί πρόταση στην Αστυνομία για συνεργασία χωρίς καμία ανταπόκριση, ενώ αναφέρει πως οι Αρχές γνώριζαν για τις δραστηριότητες του βαν. Ισχυρίζεται ότι η αστυνομία δεν μπορεί να χειριστεί την υπόθεση του βαν διότι δεν έχει την τεχνογνωσία. Προφανώς ο κ. Ντίλιαν γνωρίζει λόγω της πολύχρονης συνεργασίας του με την αστυνομία ποιες είναι οι ηλεκτρονικές της δυνατότητες.

Παράλληλα ο Ταλ Ντίλιαν δήλωσε πως δεν έρχεται στην Κύπρο για να μην συλληφθεί, ενώ αναφέρει πως ο ίδιος και η εταιρεία του δεν διέπραξε καμία παρανομία, προσθέτοντας πως η Αστυνομία έχει παραβιάσει τον νόμο για «ψευδείς ειδήσεις». Η κυπριακή δημοκρατία εμπαίζεται από τον κ. Ντίλιαν ο οποίος διέφυγε την σύλληψη με την μέθοδο του “στρίβειν δια του αρραβώνος”. Μήπως είναι καιρός να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης; Μήπως κάποιοι φοβούνται τον κ. Ντίλιαν;

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών επαναλαμβάνουμε πως ζητούμε από την Κυβέρνηση, όχι μόνο την άμεση και εις βάθος διερεύνηση του θέματος, άλλα και τον πλήρη έλεγχο του κατασκοπευτικού βαν.

Απαιτούμε άμεση ενημέρωση της Βουλής των Αντιπροσώπων για τις δραστηριότητες της Ισραηλινής εταιρείας, τις σχέσεις  της με τα κόμματα, την Αστυνομία και άλλες κρατικές υπηρεσίες.

Μας προκαλούν τεράστια ερωτηματικά οι δηλώσεις του Ισραηλινού και αναμένουμε από την Αστυνομία τα αποτελέσματα από την έρευνα του κατασκοπευτικού βαν.