Οι πληροφορίες των τελευταίων ωρών περί επικείμενης ένεσης ρευστότητας προς τον Συνεργατισμό, λόγω της εκροής καταθέσεων, μόνο έκπληξη δεν προκαλούν. Είναι απόρροια της αλλοπρόσαλλης κυβερνητικής πολιτικής που απέτυχε πλήρως να εκπονήσει και να υλοποιήσει ένα σχέδιο εξυγίανσης και σωτηρίας του Συνεργατισμού, που να τον καθιστά βιώσιμο.

Δεν έχουν περάσει άλλωστε παρά μερικές ημέρες από τη στιγμή που η διοίκηση του Συνεργατισμού προσπαθούσε να μας πείσει πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας παρά την απόσυρση των καταθέσεων. Θεωρούσαν προφανώς ότι με τέτοιες δηλώσεις θα αποτραπεί η μαζικοποίηση του προβλήματος, γεγονός που όπως ήταν αναμενόμενο, διαψεύστηκε. Για ακόμα λοιπόν μία φορά πιθανώς ο Κύπριος φορολογούμενος θα βάλει το χέρι στην τσέπη για να πληρώσει τα λάθη των κυβερνώντων.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών δεν δίνουμε λευκή επιταγή στη κυβέρνηση, που επιδίδεται σε τακτικισμούς -όπως η πρόσφατη αναβολή της συζήτησης για τον Συνεργατισμό- να είναι αυτή που θα καθορίσει το μέλλον του Συνεργατισμού ο οποίος αποτελεί μια μεγάλης αξίας δημόσια περιουσία.