Η στάση του Υπουργού Παιδείας παραμένει απαράδεκτη και αμετακίνητη, παρά την μαζική προσέλευση εκπαιδευτικών σήμερα στην εκδήλωση διαμαρτυρίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων τους.

Παράλληλα η κυβέρνηση προσπαθεί να προκαταλάβει το αποτέλεσμα της όποιας διαβούλευσης καταφέρει να κάνει εν τέλει ο κ. Χαμπιαούρης, κλείνοντας τον μέγιστο αριθμό εκπαιδευτικών που μπορούν να εργοδοτηθούν τον Σεπτέμβριο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, πιστεύουμε πως οι διαδικασίες αυτές δεν βοηθούν στο να υπάρξουν οι προϋποθέσεις για ειλικρινή και εφ’ όλης της ύλης διάλογο με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις εκπαιδευτών. Ο Υπουργός πρέπει να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του.

Οι εκπαιδευτικοί από την άλλη όμως πρέπει να θέσουν ως προτεραιότητα και την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών μας στην παιδεία. Τα αιτήματα τους πρέπει να είναι συνυφασμένα με την ανάγκη έγκαιρης και πλήρους στελέχωσης των σχολείων και να είναι έτοιμοι να συζητήσουν κάποια παρεμφερή θέματα σε κατοπινό στάδιο.

Ελπίζουμε ότι θα πρυτανεύσει η λογική και θα επιλυθούν τα προβλήματα πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.